Geef je kamerplant een tweede kans

De Plantenkamer is het eerste plantenasiel van de Zaanstreek. Hier vangen we ongewenste kamerplanten op, zorgen we dat deze weer gezond worden en geven ze een tweede kans.

Een plantenasiel? Waarom?
Soms ben je op jouw kamerplant uitgekeken. Hij wordt te groot, groeit te wild of je vindt hem gewoon niet mooi meer. Of de plant is niet gelukkig in jouw huis en verliest zijn glans. Wat er dan helaas maar al te vaak gebeurt is dat de plant in de kliko wordt gegooid. En dat is zonde!  

De Plantenkamer, het plantenasiel van Zaandam en de Zaanstreek, vangt zieke of ongewenste kamerplanten op vanuit huizen, kantoren, winkels of grofvuil, en verzorgt ze weer totdat ze een nieuw thuis krijgen. Soms worden ze als echte vondeling met een briefje voor de deur geplaatst. Zo krijgt een plant een verhaal, een geschiedenis die hem alleen maar mooier en interessanter maakt.


Je kunt je plant langs brengen in de winkel tijdens openingstijden. Voorwaarde is wel dat de plant vrij is van ziektes en ongedierte. Dit om besmettingsgevaar in de winkel te voorkomen.

Ook stekjes en bloempotten zijn welkom!

Wilt u uw plant stekken of snoeien maar weet u niet hoe? Ik help u graag.

Enkele asielplanten die De Plantenkamer in het verleden heeft opgevangen en heeft herplaatst:

Een 50-jaar oude lidcactus die aan haar derde eigenaar toe was. De vorige eigenaar wilde van deze plant af zodat ze de ramen weer eens fatsoenlijk kon lappen.
Indrukwekkende cactus die moest worden opgehaald omdat de eigenaresse plotseling was overleden.
Deze Ficus Elastica werd te groot voor de vorige eigenaar.