Plantenasiel Zaandam geeft planten een tweede kans

De Plantenkamer is het eerste plantenasiel van de Zaanstreek. Hier vangen we ongewenste kamerplanten op, zorgen we dat deze weer gezond worden en geven ze een tweede kans.

Een plantenasiel? Waarom?
Soms ben je op jouw kamerplant uitgekeken. Hij wordt te groot, groeit te wild of je vindt hem gewoon niet mooi meer. Of de plant is niet gelukkig in jouw huis en verliest zijn glans. Wat er dan helaas maar al te vaak gebeurt is dat de plant in de kliko wordt gegooid. En dat is zonde!  

Planten zijn veerkrachtig en hebben een enorme drang tot overleven. Zelfs na ongedierte, langdurige verwaarlozing of als alle bladeren zijn afgevallen, kan er met geduld en liefde vaak nog veel worden bereikt. De Plantenkamer, het plantenasiel zan Zaandam en de Zaanstreek, vangt zieke of ongewenste kamerplanten op vanuit huizen, kantoren, winkels of grofvuil, en verzorgt ze weer totdat ze een nieuw thuis krijgen. Soms worden ze als echte vondeling met een briefje voor de deur geplaatst. Zo krijgt een plant een verhaal, een geschiedenis die hem alleen maar mooier en interessanter maakt.

Door uw ongewenste plant af te staan voorkom je ook dat er weer veel energie moet worden gestoken in het opkweken van nieuwe planten. Met de aankoop van een adoptieplant van De Plantenkamer en Plantenasiel Zaandam haal je dus een duurzaam en uniek exemplaar in huis, verkocht in een mooie bijpassende pot.


Plantenadoptie. Hoe werkt dat?
Hieronder leest u hoe dat werkt:
– Neem contact met mij op via de contactpagina van deze website, via social media of loop even De Plantenkamer binnen.
– Bij voorkeur wordt de plant afgeleverd, maar ophalen op afspraak of overdracht op locatie is een optie. Dit alles is kosteloos.
– Graag hoor ik het verhaal van de adoptieplant. Wat is de geschiedenis of de leeftijd van de plant en de reden waarom u afstand doet van de plant? Dit geef ik door aan de nieuwe eigenaar. Vaak komen er mensen langs die specifiek een plant met een verhaal zoeken, als cadeau bijvoorbeeld.
– Ik kijk de plant na. Indien nodig verblijft de plant een tijdje in de ziekenboeg bij mij thuis. Ik voorzie de plant van verse aarde en een mooie pot. Na een laatste gezondheidscheck wordt de plant overgebracht naar het Plantenasiel in Kwartier West, een concept store aan de Westzijde 132 in Zaandam. Daar kan een nieuwe eigenaar zich aandienen.

Ook stekjes en bloempotten zijn welkom!

Wilt u uw plant stekken of snoeien maar weet u niet hoe? Ik help u graag!

Enkele asielplanten die De Plantenkamer in het verleden heeft opgevangen en heeft herplaatst:

Een 50-jaar oude lidcactus die aan haar derde eigenaar toe was. De vorige eigenaar wilde van deze plant af zodat ze de ramen weer eens fatsoenlijk kon lappen.
Indrukwekkende cactus die moest worden opgehaald omdat de eigenaresse plotseling was overleden.
Deze Ficus Elastica werd te groot voor de vorige eigenaar.