Soms bent u op uw kamerplant uitgekeken. Hij wordt te groot, groeit te wild of u vind hem gewoon niet mooi meer. Of de plant is niet gelukkig in uw huis en verliest zijn glans. Wat er dan helaas maar al te vaak gebeurt is dat de plant in de kliko wordt gegooid. En dat is zonde!  

Planten zijn veerkrachtig en hebben een enorme drang tot overleven. Zelfs na ongedierte, langdurige verwaarlozing of als alle bladeren zijn afgevallen, kan er met geduld en liefde vaak nog veel worden bereikt. De Plantenkamer vangt zieke of ongewenste kamerplanten op vanuit huizen, kantoren, winkels of grofvuil, en verzorgt ze weer totdat ze een nieuw thuis krijgen. Zo krijgt een plant een verhaal, een geschiedenis die hem alleen maar mooier en interessanter maakt.

Door uw ongewenste plant af te staan voorkomt u ook dat er weer veel energie moet worden gestoken in het opkweken van nieuwe planten. Met de aankoop van een kamerplant van De Plantenkamer haalt u dus een duurzaam en uniek exemplaar in huis, verkocht in een mooie bijpassende pot.


Wilt u dat De Plantenkamer een nieuwe eigenaar zoekt voor uw kamerplant?
Hieronder leest u hoe dat werkt:
– Neem contact met mij op via de contactpagina van deze website.
– Bij voorkeur wordt de plant afgeleverd, maar ophalen op afspraak of overdracht op locatie is een optie. Dit alles is kosteloos.
– Graag hoor ik het verhaal van de plant. Wat is de geschiedenis of de leeftijd van de plant en de reden waarom u afstand doet van de plant? Deze gegevens geef ik door aan de nieuwe eigenaar.
– Ik kijk de plant na. Indien nodig verblijft de plant een tijdje in de ziekenboeg bij mij thuis. In de tussentijd maak ik de adoptiepapieren in orde en voorzie de plant van verse aarde en een mooie vintage pot. Na een laatste gezondheidscheck wordt de plant overgebracht naar Kwartier West, een pop-up concept store in Zaandam aan de Westzijde 132. Daar kan een nieuwe eigenaar zich aandienen. Via deze website, Facebook en Instagram kunt u het meest recente aanbod volgen.

Ook stekjes, potten en avocadopitten zijn welkom!

Wilt u uw plant stekken of snoeien maar weet u niet hoe? Ik help u graag!

Enkele asielplanten die De Plantenkamer in het verleden heeft opgevangen en heeft herplaatst:

Een 50-jaar oude lidcactus die aan haar derde eigenaar toe was. De vorige eigenaar wilde van deze plant af zodat ze de ramen weer eens fatsoenlijk kon lappen.
Indrukwekkende cactus die moest worden opgehaald omdat de eigenaresse plotseling was overleden.
Ficus Elastica die te groot werd voor de vorige eigenaar.