Mix je eigen potgrond!

Plantenkamer-de-potgrondbar


Schep in de potgrondbar de juiste ingrediënten bij elkaar om jouw kamerplant nog gelukkiger te maken.


Wat vind je in de potgrondbar?

Biologische potgrond van Bio-kultura
De potgrond van Bio-Kultura is een Nederlands product zonder tuinturf en zonder bestanddelen uit de bio-industrie. Op 5% biologische mest na is de potgrond ook vegan. De potgrond blijft luchtig, slaat niet dicht en bevat voeding voor een volledig jaar.
Lees hier over de samenstelling van de biologische potgrond van Bio-Kultura. Ook verkrijgbaar in zakken van 20 liter.

Biologische Potgrond Bio-Kultura
Biologische potgrond van Bio-Kultura. Verkrijgbaar in zakken van 20 liter of per liter.


Perliet
Het spierwitte en vederlichte perliet (of perlite) is poreus en en lijkt op kleine bolletjes piepschuim. Perliet wordt gemengd met potgrond, stek- en zaaigronden om het mengsel luchtig te maken. Zo komt er meer zuurstof bij de wortels die ongehinderd kunnen doorgroeien. Perliet neemt zelf nauwelijks water op waardoor het de drainage verbetert. Het is dan ook aan te raden perliet te gebruiken voor planten die snel weer droog moeten staan, zoals vetplanten en cactussen

Perliet kopen
Perliet

Vermiculiet
Vermiculiet (of vermiculite) bevat veel lucht en houdt water en voedingsstoffen vast. Vermiculiet maakt potgrond luchtiger, en de korrels geven het water en de voedingsstoffen af aan de planten wanneer die nodig hebben. Zo vormen zij als het ware een buffer voor planten die niet te snel droog mogen vallen. Vermiculiet is vrij van schimmels en ook geschikt om in te zaaien.

Vermiculiet 100L zak (losse zak)
Vermiculiet

De Plantenkamer verkoopt Agra Vermiculiet en Perliet van het bedrijf PULL Rhenen – marktleider op het gebied van vermiculiet voor de professionele tuinbouw.


Plantenvoeding en handige hulpmiddelen
De Plantenkamer verkoopt diverse soorten biologische plantenvoeding, in de vorm van tabletten of vloeibaar. Je leest er meer over in de webshop onder ‘Plantenvoeding’. Ook vind je in de potgrondbar handige waterdichte zeiltjes om jouw plant eenvoudig te verpotten.

Ompotzeil om je kamerplanten te verpotten, kleur zwart
Ompotzeil om je kamerplanten te verpotten, kleur zwart of taupe
Plant-fly-trap-ninja-rouwvarenmug
Binnenkort: Plant Fly Ninja – Lijmval tegen de rouwvarenmug


Hoe werkt het?
De biologische grond, perliet en vermiculiet worden verkocht per liter. Er zijn emmers beschikbaar in 2 liter, 5 liter en 10 liter. Maar let op: aan deze emmers zijn kosten verbonden en er zit geen deksel op. Dit om gebruik van een eigen container of emmer aan te moedigen.
De biologische potgrond van Bio-Kultura is er ook in zakken van 20 liter.

Prijzen
Biologische potgrond Bio-Kultura, zak 20 liter, €5,95
Biologische potgrond Bio-Kultura, per liter, €0,40
Perliet, per liter, €1,00
Vermiculiet, per liter, €1,00

Container (zonder deksel)
2 liter, €0,25
5 liter, €0,45
10 liter, €0,60